OBITELJ DJECE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U SUSTAVU SOCIJALNE SKRBI

Roditelji djece s teškoćama u razvoju – proces informiranja roditelja i ostvarivanja naknada i usluga u sustavu socijalne skrbi

OBAVIJEST O PROVEDBI ISTRAŽIVANJA

Dragi roditelji djece s teškoćama u razvoju korisnika prava pri Hrvatskom zavodu za socijalni rad (Centru za socijalnu skrb),

pozivamo Vas na sudjelovanje u istraživanju čiji je cilj opisati Vaša iskustva s naknadama i uslugama za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji u sustavu socijalne skrbi. Sudjelovanjem u istraživanju i dijeljenjem Vašeg iskustva, dajete svoj roditeljski doprinos unapređenju postojeće prakse jer će prikaz rezultata istraživanja moći poslužiti u znanstvene i stručne svrhe. 

Budući da je Vaše roditeljstvo prožeto nizom izazova i donošenja različitih odluka koje se tiču Vašeg života i života Vašeg djeteta, izrazito nam je važno čuti baš Vaše mišljenje o ovoj temi istraživanja. Vaša iskustva i razmišljanja mogu biti osnova za stvaranje različitih programa, aktivnosti i mjera s ciljem unaprjeđenja postojećih naknada i usluga.

Sudjelovanje u istraživanju je u potpunosti dobrovoljno i anonimno, uz mogućnost odustajanja od sudjelovanja u istraživanju u bilo kojem trenutku istraživanja.

Sukladno Vašem interesu, omogućit će Vam se uvid u rezultate istraživanja. Primarno će rezultati istraživanja biti prikazani u specijalističkom završnom radu na Poslijediplomskom specijalističkom studiju iz psihosocijalnog pristupa u socijalnom radu, pod vodstvom mentorice izv. prof. dr. sc. Marine Milić Babić.

Za dan 10. lipnja 2023. (subota)  u 18 sati putem aplikacije Zoom planiran je grupni razgovor na temu iskustva s naknadama i uslugama za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji u sustavu socijalne skrbi.

Svoje sudjelovanje potrebno je potvrditi ispunjavanjem prijavnog obrasca,

https://forms.gle/uDthBJcXr8An7feK8

Ukoliko niste u mogućnosti sudjelovati na Zoom razgovoru, a želite dati svoj doprinos i imate što za reći na ovu temu, možete to učiniti klikom na link u nastavku: 

https://forms.gle/6V5MCHsoUZAWUat48
Za dodatna pitanja, možete se slobodno obratiti na sljedeću e-mail adresu: hranj.marina.mh@gmail.com
Molim Vas da obavijest podijelite s drugim roditeljima koje poznajete i/ili su u Vašem okruženju, a ovo bi im moglo biti korisno. Zahvaljujem na Vašem vremenu i trudu! Marina Hranj Zeko, mag.soc.rada
http://marinahranjzeko.from.hr/